A venit iarna? Echipeaza-te cu anvelope de iarna!

A venit iarna? Echipeaza-te cu anvelope de iarnaDin ce data este obligatoriu sa-mi echipez masina cu anvelope de iarna? Perioada stabilita de Guvern, timp in care orice masina trebuie echipata corespunzator cu cauciucuri pentru sezonul rece, este 1 noiembrie – 31 martie.

De ce s-a luat aceasta masura? Deoarece siguranta in trafic este cea mai importanta, iar ca atare cetatenii pregatiti pentru iarna nu este corect sa cada victime ale cetatenilor nepregatiti, inconstienti de pericolul la care se expun pe ei si pe toti ceilalti participanti la trafic.

Daca de vorba buna treaba nu a mers, de acum incolo platesti amenzi usturatoare cuprinse intre 2.500 de lei si 4.000 de lei daca esti prins pe drumurile nationale fara cauciucuri de iarna in aceasta perioada, iar daca cumva esti implicat si intr-un accident platesti chiar si toate daunele pe care le-ai adus elementelor ce compun drumul. Tu ce alegi: porti sau nu porti anvelope de iarna?

Ce spune Ordonanta de Urgenta despre anvelope de iarna?

 

Toti soferii de autoturisme, inclusiv cei de camioane, sunt obligati sa echipeze masinile cu anvelope de iarna. De ce? Asa prevede Proiectul de lege propus de catre Guvern inca din 2010. Ba chiar mai mult, daca soseaua este acoperita cu gheata, esti obligat, ca sofer, sa ai montate pe roti si lanturi omologate sau alte echipamente antiderapante corespunzatoare.

Daca vei circula fara anvelope de iarna si blochezi drumul, vei plati, pe langa amenda, si toate costurile pentru ceea ce presupune deblocarea soselei. Iar daca vehiculul tau prezinta si defectiuni tehnice, iti vor fi retinute placutele de inmatriculare, dar si certificatul de inmatriculare si-ti va fi supendata inspectia periodica.

Chiar daca nu este 1 noiembrie, insa afara ninge sau temperatura a scazut sub 7 grade, este de recomandat sa-ti montezi cauciucurile de iarna pentru siguranta ta, a familiei tale, dar si a celorlalti oameni care participa la trafic.

Anvelope de iarna de la Ecauciuc

 

Cum nu este de joaca atunci cand iti alegi anvelopele de iarna, acestea putand sa te coste viata, cel mai bine este sa-ti A venit iarna Echipeaza-te cu anvelope de iarna1cumperi anvelope noi. Dai un ban in plus in prima faza, insa esti sigur ca ai facut cea mai buna alegere pentru iarna care se anunta.

De unde poti cumpara si tu cauciucuri de calitate? De pe Ecauciuc, un magazin online cu zeci de modele de cauciucuri de iarna, de vara sau all seasons. Intra si tu pe site, verifica oferta Ecauciuc si alege ce ti se potriveste cel mai bine.

Printre cele mai cautate cauciucuri de iarna de pe Ecauciuc se numara anvelopele Riken. Acestea sunt anvelope speciale pentru iarna si pentru sezonul rece si-si vor face treaba in mod eficient si pe zapada, dar si pe gheata, cu un pic de atentie si din partea ta. Eficienta la aderenta a cauciucurilor Riken apartine clasei E, iar eficienta la combustibil apartine clasei F. Si tinand cont ca Riken este o marca a celebrului grup Michelin, nu mai incape indoiala ca vei avea parte de calitate deosebita pe timp de iarna, tu si familia ta fiind perfect protejati.

Daca vrei sa ai parte de calitate, alege anvelope de iarna de la Ecauciuc. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Ecauciuc? Pentru detalii, suna la numarul 0726-135.517 si 0753-569.694 sau trimite un e-mail pe adresa office@ecauciuc.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro.