Uleiuri Lubrifin de la Bela Auto pentru un motor sanatos

Uleiurile Lubrifin au un rol esential in a asigura buna functionare a motorului unui autovehicul. Ele au bune proprietati antiuzura, anticoroziune si antirugina, avand un comportament excelent chiar si in conditii de temperaturi extreme. Toata gama de uleiuri Lubrifin este extrem de performanta si asigura o durata mare de viata motorului.

De unde pot cumpara uleiuri Lubrifin? Firma Bela Auto iti pune la dispozitie toata gama de uleiuri Lubrifin, uleiuri care vor face ca motorul autovehicului tau sa functioneze in parametrii optimi.

De ce uleiuri Lubrifin?

 

Uleiuri Lubrifin de la Bela Auto pentru un motor sanatos1Functionarea unui motor cu ardere interna se caracterizeaza prin existenta mai multor suprafete aflate sub sarcina si in miscare relativa unele fata de altele.

In aceste conditii, este necesara prezenta uleiului pentru a diminua frecarile dintre suprafete. Deci, se introduce intre acestea un fluid care sa adere la suprafete, sa fie vascos si care prin presiunea interna ce ia nastere sa mentina suprafetele la o anumita distanta.

Functii pe care le indeplineste toata gama de uleiuri Lubrifin

 

Lubrifiantul prezent intre suprafetele in miscare relativa ale unui motor trebuie sa indeplineasca urmatoarele functii:

 Functia mecanica – uleiul trebuie sa unga asamblajul, adica sa formeze intre cele doua suprafete o pelicula de ulei pentru a evita contactul metal pe metal;

 Functia termica – uleiul are ca rol secundar limitarea temperaturii in anumite organe care nu pot fi racite prin alte metode;

 Functia chimica – uleiul trebuie sa asigure functionarea corecta atat a partilor calde ale motorului, cat si a partilor reci, sa asigure protectia impotriva coroziunii datorate umiditatii si acizilor, care apar in urma arderii, si sa asigure evacuarea impuritatilor.

Pe langa aceste functii, uleiul prezent in ansamblul piston-segmenti-camasa cilindrului indeplineste si rolul de element de etansare a motorului. Conditiile de lucru ale motorului cu ardere interna impun urmatoarele cerinte uleiului din sistemul de ungere:

– onctuozitate optima;

– variatie redusa a vascozitatii in functie de temperatura;

– o stabilitate chimica ridicata;

– sa impiedice aglomerarea particulelor rezultate in urma arderii;

– sa fie filtrabil;

– sa posede o temperatura de congelare cat mai redusa.

Ungerea suprafetelor diferitelor piese ale motorului este influentata in principal de rolul lor functional si de conditiile de Uleiuri Lubrifin de la Bela Auto pentru un motor sanatoslucru, adica de sarcina si viteza. Dupa modul cum uleiul este adus la suprafetele in frecare, ungerea se poate realiza sub presiune, prin stropire cu jet de ulei, prin ceata de ulei sau mixt.

Motoarele pentru autovehicule utilizeaza ungerea mixta unde anumite componente cum ar fi lagarele, boltul si tachetii hidraulici se ung cu ulei sub presiune, iar altele, precum cilindrul, pistonul, camele si supapele, se ung prin ceata de ulei sau prin stropire cu jet.

Dupa locul unde este plasat uleiul de ungere, sistemul de ungere poate fi cu “carter umed”, in care caz uleiul se afla depozitat in baia plasata la partea inferioara a motorului, sau cu “carter uscat” la care uleiul se afla depozitat intr-un rezervor special plasat in afara motorului.

Apeland la uleiurile Lubrifin comercializate de catre fima Bela Auto iti vei asigura o functionare corecta a motorului pentru o buna perioda de timp. Calitatea superioara a acestor uleiuri le recomanda cu prisosinta!

Daca vrei sa ai parte de calitate, alege uleiuri Lubrifin de la Bela Auto. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Bela Auto? Pentru detalii, suna la numarul 0213-131.270, 0724-421.709 si 0744-307.646 sau trimite un e-mail pe adresa voinealaurentiu@belaauto.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro.