Tractari auto Bucuresti, pentru orice tip de masini

tractari auto

In cazul in care ai ramas cu masina in pana la distanta mare de cel mai apropiat atelier care te-ar putea ajuta, trebuie sa stii ca va trebui sa apelezi la servicii de tractari auto Bucuresti, de aceea, a avea mereu la indemana numarul de telefon al unei astfel de firme este o idee inteleapta. Ceea ce trebuie sa mai stii este faptul ca aceste companii isi desfasoara activitatea in conformitate cu legislatia in vigoare, prin urmare, pentru a beneficia de serviciile lor, trebuie sa indeplinesti anumite conditii. Practic, trebuie sa fii in deplina legalitate in trafic.

Tractari auto Bucuresti in conformitate cu legea

Nu trebuie sa uiti ca masina care urmeaza a fi tractata se afla sub acelasi regim legislativ ca orice alt autovehicul aflat in trafic pe drumurile publice, deci nu trebuie sa aiba numerele expirate sau, si mai rau, sa nu le aiba deloc. Bineinteles, trebuie sa fie inmatriculata si sa aiba verificarile obligatorii facute, iar taxele sa fie platite la zi. Conducatorul masinii trebuie sa fie major si sa aiba permis de conducere si nu trebuie sa se afle sub influenta alcoolului sau a altor substante, cum ar fi drogurile. Permisul de conducere trebuie sa fie la randul lui corespunzator masinii care trebuie transportate de catre serviciile de tractari auto Bucuresti.

Modalitati de tractari auto Bucuresti

In unele cazuri masina va fi transportata doar pe platforma, iar in altele pe doua roti, in functie de defectiunea pe care o are. In cazul in care se va efectua pe rotile masinii, este nevoie de utilizarea unei bare de tractare care sa aiba o lungime maxima de 5 metri. Este permisa si folosirea unei sufe flexibile, insa doar in cazul in care directia si sistemul de franare sunt in buna stare de functionare, iar viteza ar trebui sa fie de circa 30 km pe ora, chiar daca in legislatie nu este specificata o limita. Mai trebuie stiut ca, daca sistemul de semnalizare nu functioneaza, masina nu poate fi tractata pe timp de noapte, iar in timpul zilei trebuie aplicata pe spatele ei mentiunea ca nu are semnalizare.

Tractari auto Bucuresti pe platforme

Prin urmare, daca masina nu are semnalizatoarele in stare buna, ea nu poate fi transportata decat pe platforma. Firmele care furnizeaza aceste servicii dispun de utilaje performante in cea mai mare parte, iar platformele sunt de generatie noua, capabile sa transporte masini de diferite gabarite, in cazul in care acestea au fost grav avariate si nu pot fi remorcate pe drumurile publice. Ar fi indicat ca soferul aflat in dificultate sa furnizeze toate informatiile cu privire la pana pe care o are, atunci cand discuta cu dispecerul de la compania de tractari auto Bucuresti, pentru a se sti de la inceput care este cea mai buna solutie de abordat in fiecare caz. Evident, un transport pe platforma este mai costisitor, insa este mai sigur si, ceea ce este cel mai important, in conformitate cu legislatia in vigoare, mai ales in cazul avariilor grave.