Tahografe digitale de la Fomco Prodimpex

Tahografe digitale de la Fomco ProdimpexStiai ca incepand cu data de 1 mai 2006 echiparea noilor autovehicule cu tahografe digitale este obligatorie? Toate tarile membre ale Uniunii Europene trebuie sa emita carduri pentru toti soferii, care utilizeaza autovehicule dotate cu tahografe digitale. Aceasta noua reglementare s-a publicat in Jurnalul Oficial ce tine de Uniunea Europeana si trebuie respectata ca atare, altfel lasandu-se cu sanctionari serioase.

Ce sunt tahografe digitale?

 

Tahografele digitale sunt acele aparate prin care se supravegheaza respectarea indicatiilor in ceea ce priveste timpul de repaus, dar si durata de condus a soferilor. De ce s-au luat aceste masuri? Deoarece nerespectarea perioadei de odihna duce la suprasolicitarea soferilor si la cresterea riscului de accidente grave, lucru care se doreste a fi evitat.

Noile reglementari si tahografele digitale permit un control cat mai precis si ajuta la respectarea prevederilor legale. In aceeasi masura atat soferul, cat si operatorul de transport devin mai responsabili.

Cu ce te ajuta un tahograf digital? Acesta iti usureaza munca atunci cand vine vorba de insemnarea datelor, dar si de imagazinarea si afisarea, imprimarea si distribuirea acestora, fiind strict legate de activitatile soferului.

Inregistrarea orelor de conducere cu tahografe digitale

 

In cazul in care cardul sofeului s-a deteriorat sau s-a pierdut, soferul este obligat sa scoata 2 rapoarte: un raport la inceptul calatoriei si un raport la sfarsitul calatoriei pentru a se vedea clar toate datele cu privire la aceasta.

Daca soferul nu se afla langa masina si nu poate folosi tahograful toate inregistrarile din aceasta perioada vor fi introduse manual pe cardul soferului, utilizand, desigur, tahograful.

Daca conduceti in echipaj ambii conducatori auto trebuie sa-si insereze cardurile in tahograf pentru ca inregistrarea orelor de conducere sa se faca fara vreun incident si perfecta conformitate cu normele legale.

Prezentarea, descarcarea si arhivarea informatiilor cu tahografe digitale

 

Soferii care conduc un autovehicul care este dotat cu un tahograf digital sunt obligati sa prezinte, in cazul unui control Tahografe digitale de la Fomco Prodimpex1cardurile lor si orice raport solicitat in mod oficial, dar si orice inregistrare manuala, care are legatura cu respectiva saptamana, dar si cu 15 zile calendaristice anterioare.

Conform frecventei stipulate, informatiile de pe tahografele digitale, cat si de pe cardurile soferilor, trebuie descarcate. De ce? Pentru a nu risca sa se piarda informatia stocata. In acest sens, este recomandat ca inregistrarile digitale sa se pastreze timp de 12 luni.

Si tine minte, doar un inspector autorizat are dreptul de a verifica daca s-au respectat regulile. El va efectua analiza tuturor inregistrarilor, a informatiilor tiparite, cat si a celor afisate, dar si alte documente doveditoare.

Daca vrei sa ai parte de calitate, alege tahografe digitale de la Fomco Prodimpex. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Fomco Prodimpex? Pentru detalii, suna la numarul 0725-530.279 sau trimite un e-mail pe adresa office@fomco.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro.