Scaune auto cu isofix pentru o siguranta deplina

scaun-auto-cu-isofix-15-36-kg-rumba-pro-coto-babyCopiii trebuie educati sa fie linistiti in masina si sa urmeze cateva reguli care ar putea, la un moment dat, sa le salveze viata. Din pacate, mai sunt inca si multi parinti care trebuie educati cu provire la siguranta copiilor lor, atunci cand participa la traficul rutier. Este important pentru toata lumea sa cunoasca prevederile codului rutier.

Potrivit art. 97 din Hotararea pentru aprobarea regulamentului de aplicare a OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, copiii cu varsta mai mica de 12 ani sau cu inaltimea mai mica de 150 cm trebuie sa poarte centuri de siguranta adaptate greutatii si dimensiunilor lor, iar cei cu varsta mai mica de trei ani se transporta numai in dispozitive de retinere omologate (cum sunt scaune auto cu isofix). Acelaşi articol legislativ spune ca este interzisa transportarea copiilor mai mici de 12 ani pe scaunele din fata, chiar daca sunt tinuti in brate de persoane majore.

Scaune auto cu isofix potrivite pentru toti copiii

Scaunele de masina pentru copii se aleg in functie de greutatea si inaltimea copilului. Ca regula generala, bebelusii se transporta in scaune care se fixeaza cu spatele la directia de mers a maşinii, cele mai sigure scaune fiind scaune auto cu isofix.

Pe piata exista trei tipuri de scaune auto pentru copiiscaune care se fixeaza cu spatele la directia de mersscaune care se fixeaza cu fata la directia de mers sscaune inaltatoare.

Scaunele auto cu isofix trebuie folosite intr-o masina care are in dotare puncte de prindere isofix, dar ar trebuie sa fie destul de usor sa gasiti o masina cu asa ceva, fiindca aproape toate masinile noi si majoritatea masinilor la mana a doua sunt dotate cu isofix.

Recomandari pentru folosirea corecta scaune auto cu isofix

  • Nu modificati niciodata scaunul copilului sau centura masinii pentru a le face sa se potriveasca impreuna.
  • Daca montati un scaun de copil pe scaunul din dreapta-fata, asigurati-va ca scaunul masinii e pozitionat cat mai in spate cu putinţa.
  • Daca obisnuiti sa scoateti scaunul din masina asigurati-va ca il remontati corect de fiecare data. Daca scaunul sta tot timpul in maşina, verificati periodic daca e fixat corect.
  • Evitati scaunele pentru copii vandute la mana a doua. Nu stiti in ce stare se afla sau daca au fost implicate intr-un accident.
  • Scaunele ieftine dau impresia de chilipir, insa s-ar putea sa fie acoperite cu materiale de proasta calitate, care il fac pe copil sa transpire. Nu pare mare lucru, dar un bebelus care nu sta confortabil o sa-si faca simtita prezenta destul de zgomotos si s-ar putea sa va faca sa va luati ochii de la drum.

Pe www.caruciorcopii.ro gasiti o oferta variata atat in ceea ce priveste produsele noastre si scaune auto cu isofix, cat si a modelelor in care acestea sunt disponibile. La noi aveti garantia ca veti gasi exact ceea ce cautati. Furnizate de producatori respectati in domeniul articolelor pentru copii, preturile practicate sunt si ele variate, pentru a putea alege in functie de bugetul de care dispuneti.