Rolul unor uleiuri pentru transmisii

uleiuri pentru transmisii

In cadrul unui utilaj complex exista oricand cel putin 100 de elemente ce se afla in diferite tipuri de miscare, dar si la viteze diferite. Pentru a putea asigura o durata de viata cat mai buna a utilajului, dar si pentru a eficientiza exploatarea respectivului utilaj, echipele de mentenanta si intretinere scule-unelte, trebuie sa asigure o ungere cat mai eficienta a ansamblelor si a elementelor aflate in miscari continue, repetate, sau la viteze foarte mari. Facility Distrib va ofera o gama extinsa de uleiuri pentru transmisii dar si solutii complete de lubrifiere pentru lagare, rulmenti si alte elemente ce asigura transmisia de forta.

In cadrul acestui articol vom descrie importanta unei foarte bune ingrijiri a utilajelor complexe, si de ce este foarte important sa alegeti seria de uleiuri pentru transmisii compatibila cu respectivul utilaj, fie el unul mecanic, CNC sau robotizat. In primul rand vom detalia aspectul fiabilitatii si al productivitatii, iar apoi vom vedea cum aceste uleiuri pentru transmisii pot prelungi viata echipamentelor.

Fiabilitate maxima cu ajutorul unui ulei pentru transmisii

In primul rand un utilaj care functioneaza ca uns, este la maximul sau de productivitate. Alegerea unor uleiuri pentru transmisii corecte pentru tipul de echipament este esentiala, deoarece in cazul utilajelor cu piese aflate intr-o miscare accelerata sau de mare viteza, temperaturile in zona lagerelor sau a rulmentilor pot atinge fara probleme si 200o Celsius. La aceste temperaturi, multi lubrifianti fara rezistenta termica se descompun efectiv, lasand lagarul respectiv pe uscat. Astfel apar mari probleme la utilaj, iar daca acesta nu este oprit si lubrifiat in mod corespunzator, se poate ajunge la deteriorarea subansamblului, sau chiar a utilajului. Asadar, atunci cand doriti sa achizitionati uleiuri pentru transmisii alegeti produsul corespunzator conditiilor de lucru si de solicitari la care lubrifiantul va fi supus. Astfel, atunci cand un utilaj este bine intretinut, acesta, pe langa faptul ca va oferi un randament sporit, va veti bucura de el pentru mai mult timp.

Prelungeste viata utilajului cu ajutorul uleiului pentru transmisii

Alegerea unor uleiuri pentru transmisii corecte elimina riscul oxidarii componentelor aflate in miscare. Sunt evidente efectele oxidarii subansamblelor de transmisie a fortei, acestea s-ar deteriora intr-un ritm alert, iar in cea mai scurta perioda pot provoca chiar si accidente seriose de munca. Asadar, utilizarea de uleiuri pentru transmisii corecte nu numai ca ajuta la buna functionare a utilajului, dar ii si prelungeste viata. Orice element in miscare al utilajului este supus la o serie de elemente, forta foarte mare de centrifuga, aceasta fiind fireasca, dar si temperaturi foarte mari. Cu cat temperatura este mai mare, lubrifierea trebuie sa fie mai buna. Acest lucru il putem explica mai concret prin exemplul dat de catre strugurile industriale. Acestea folosesc ulei de racire, nu apa. Apa se evapora la temperaturi mai mari de 100o Celsius, insa uleiul nu. Astfel, aceste uleiuri pentru transmisii pe langa faptul ca atenueaza fortele de frecare, ofera si o racire a subansamblului.

In concluzie nu putem spune altceva decat faptul ca inainte de a achizitiona de pe siteul nostru, www.facilitydistrib.ro uleiuri pentru transmisii, consultati documentatia tehnica a utilajului, sau puteti sa ne intrebati chiar si pe noi. Va vom ajuta cu deosebita placere. Va asteptam!