Reparatii turbine – Kritters Com

Reparatii turbine sau cumpararea unei turbosuflante second-hand? Multi dintre posesorii de autoturisme si-au pus aceasta intrebare atunci cand au avut probleme cu turbina.

Dar ce reprezinta turbosuflanta? Ea a fost proiectata in secolul XX de catre inginerul elvetian Alfred Buchi si a fost utilizata pentru prima data la vapoare, in domeniul auto fiind utilizata incepand cu anul 1962 de catre General Motors pentru masinile din gama Chevrolet. Turbina este un agregat ce utilizeaza energia gazelor de evacuare pentru a produce energie mecanica. Este folosita doar la motoarele Turbo Diesel, are forma unui melc si este alcatuita din doua palete si un rotor. Turbosuflanta este utilizata pentru marirea puterii si intra in actiune la peste 2000 de turatii.

Ce presupun serviciile de reparatii turbine?

Desi turbinele sunt proiectate pentru a rezista o perioada foarte lunga de timp, ele se pot defecta din diferite motive: turare excesiva, absenta lubrifierii, patrunderea unui corp strain in interiorul turbinei, contaminarea uleiului.

Atunci cand vorbim de reparatii turbine exista doua moduri de a executa aceste servicii si anume: prin ansamblu central sau cu kit de reparatie.

Prima varianta este cea mai completa si implica montarea unui corp central nou. Pentru reconditionarea turbinei trebuie urmati cativa pasi: demontarea echipamentului, identificarea problemei, curatarea componentelor, substituirea partilor defecte, testarea turbinei si a sistemelor auxiliare.

Piesele din interiorul turbinei care se inlocuiesc sunt: compresorul, geometria variabila, corpul turbosuflantei, axul si rotorul, discul din aluminiu.

Carcasa tubinei se reconditioneaza cu ajutorul unor solventi speciali ce au rolul de a curata, dar si de a trata in acelasi timp.

Cel mai importa pas in reconditionarea unei turbine este echilibrarea dinamica. Aceasta se realizeaza pentru a permite turbosuflantei sa lucreze in parmetrii normali. Fara acest procedeu, in timp, se pot deteriora si alte component.

Un alt proces, la fel de important ca si echilibrarea dinamica este reglarea supapei vacumatice ce controleaza geometria variabila. Reglajul supapei se efectueaza cu ajutorul unor echipamente speciale si este un procedeu meticulos, fiecare milimetru contand pentru buna functionare a echipamentelor.

Un avantaj major al reconditionarii turbinei este reducerea costurilor cu circa 50% fata de inlocuirea cu o turbosuflanta noua, insa reducerea costurilor nu inseamna si scaderea calitatii deoarece turbina reconditionata are garantie si prezinta aceeasi fiabilitate ca si una una noua.

Kritters Com – service auto de incredere

In cazul in care esti in cautarea unor servicii de reparatii turbine, iti recomandam sevice-ul auto Kritters Com din Brasov. Acestia detin doua service-uri Bosch Car autorizate RAR si o gama completa de piese auto originale de la producatori precum Sachs, Garret, Delphi, Boge, Luk, etc. astfel incat sa va puteti bucura de un raport calitate/pret optim in functie de bugetul si necesitatile voaste.

Pe langa gama varaiata de turbine noi si reconditionate pe care o pun la dispozitia voastra, Kritters Com efectueaza reparatii turbine, in special marca Garret, pentru toate tipurile de autoturisme, chiar si Dacia Logan. In cazul in care turbinele sunt montate de catre ei intr-un service autorizat RAR, beneficiati de 6 luni garantie, iar daca sunt montate in cadrul unuia dintre service-urile lor proprii veti avea 12 luni garantie pentru lucrarile efectuate.

Apelati cu incredere la service-ul auto Kritters Com!