Regulament transport marfuri perisabile

Regulament transport marfuri perisabileStiai ca efectuarea unui transport marfuri perisabile, un transport rutier, atat intern, cat si international, trebuie sa respecte prevederile A.T.P.? Aceste prevederi se refera in mod special la transporturile internationale ale produselor perisabile, cat si la mijloacele acestora de transport, iar in cazul in care regulile nu se respecta poti plati amenzi cuprinse intre 4.000 si 6.000 de lei.

In aceste conditii este clar ca nimanui nu-i convine sa fie pasibil de amenda si poate ca cel mai sigur si cel mai linistitor pentru tine este sa apelezi la serviciile unei companii de renume in domeniu, companie care sa se ocupe cu transportul marfurilor perisabile fie ca este vorba despre teritoriul Romaniei, fie ca este vorba despre Uniunea Europeana.

Clasificare transport marfuri perisabile

 

Ce sunt marfurile perisabile? Ne referim la acele marfuri care se strica foarte repede, care se altereaza usor, iar transportul trebuie sa se efectueze rapid pentru ca marfa sa ajunga in stare proaspata la client si apoi la consumatori.

Care sunt marfurile perisabile? Le putem clasifica astfel:

– Produsele congelate;

– Produsele refrigerate;

– Produsele din carne;

– Produsele lactate;

– Produsele alimentare;

– Produsele de provenienta vegetala;

– Produsele prelucrate;

– Produsele de provenienta animala.

Cert este ca toate produsele perisabile trebuie transportate in regim de urgenta si in conditii speciale. In acest scop, autovehiculele cu care se va realiza acest gen de transport trebuie sa fie dotate corespunzator cu o instalatie de climatizare, care sa permita mentinerea temperaturii optime, dar si cu echipamente moderne de manipulare a marfurilor.

De asemenea, aceste autovehicule trebuie sa fie dotate chiar si cu lazi frigorifice, instalatii de frig, folii cu bule, cutii si alte echipamente necesare unui transport in deplina siguranta a marfurilor.

Regulament transport marfuri perisabile

 

Regulamentul pentru transportarea marfurilor perisabile este stufos si tocmai de aceea vom supune atentiei doar cateva aspecte mai importante:

1. Respectarea cerintelor sanitaro-igienice;Regulament transport marfuri perisabile1

2. Atat agentii de transport, cat si expeditorii si destinatarii, in momentul manipularii marfurilor, trebuie sa fie echipati corespunzator;

3. Marfurile perisabile in momentul transportului trebuie sa corespunda cerintelor impuse de standardele de calitate in vigoare;

4. Materialul rulant folosit trebuie sa fie perfect curat;

5. Materialele extrem de perisabile trebuie refrigerate in mod obligatoriu;

6. Ambalajul marfurilor trebuie sa fie admis de catre Ministerul Sanatatii si sa fie deosebit de rezistent;

7. Carnea si produsele alimentare realizate din aceasta trebuie sa fie transportate la o anumita temperatura;

8. Carnea congelata trebuie sa fie stivuita compact;

9. Laptele se transporta doar cu ajutorul unor automobile-cisterne, asta in cazul in care nu are ambalaj, iar daca vorbim despre laptele ambalat acesta se transporta cu automobile izotermice;

10. Ambalajul destinat tuturor produselor lactate trebuie sa respecte standardele;

11. Pestele se transporta in masini speciale, iar temperatura nu trebuie sa depaseasca – 9 grade Celsius;

12. Pestele inghetat se transporta doar in ambalaj;

13. Legumele se transporta in autorefrigeratoare;

14. Fructele se transporta cu automobile izotermice;

15. Pentru transportarea de torturi sau alte produse de patiserie-cofetarie este necesar un certificat de calitate. In plus, acestea trebuie ambalate corespunzator.

Daca vrei sa ai parte de servicii de calitate, alege transport marfuri perisabile de la 24Transoft. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si serviciile 24Transoft? Pentru detalii, suna la numarul 0753-666.660 si 0259-447.666 sau trimite un e-mail pe adresa office@24transoft.com.

Articol oferit de zoom-biz.ro.