Piesedeauto.ro. Pompa ulei de la producatori de top

Piesedeauto.ro. Pompa ulei de la producatori de topOrice motor termic are in componenta sa si o pompa ulei. In momentul in care s-a stricat sau vrei sa o schimbi deoarece randamentul ei lasa de dorit, piesedeauto.ro este un magazin online unde gasesti zeci de oferte in functie de modelul masinii pe care il ai, dar si in functie de buget. Cert este ca te poti orienta inspre pompe de ulei nou-noute, chiar originale, sau poti cumpara pompe de ulei aftermarket.

Pompa ulei si sistemul de ungere al motorului

 

Cu ajutorul unui mecanism motor, motoarele termice produc lucru mecanic. Deoarece componentele acestui mecanism sunt metalice, iar miscarea relativa se realizeaza prin frecare, pentru a se reduce aceasta forta de frecare este nevoie de o pelicula de ulei. Acest ulei are rolul de a lubrifia, dar si de a evacua caldura ce rezulta in timpul frecarii si a arderii.

Care este rolul unui sistem de ungere cu ulei si, implicit, al pompei de ulei? Enumeram:

– unge piesele aflate in miscare relativa, frecarile fiind astfel reduse. In acest mod scade uzura, dar se si imbunatateste randamentul mecanic;

– protejeaza suprafetele mecanice impotriva coroziunii;

– curata suprafetele aflate in miscare de reziduuri si particule metalice;

– preia caldura ce rezulta in urma frecarii si a arderii.

Care sunt elementele componente ale unui sistem de ungere? Are 6 mari piese componente:

1. Rezervorul de ulei;

2. Pompa ulei. Este cea care aspira uleiul din baia de ulei folosindu-se de sorb. Sorbul are in componenta sa o sita metalica ce nu permite ca impuritatile sa patrunda in pompa. De asemenea, tot pompa de ulei este cea care comprima uleiul pentru ca apoi sa-l trimita catre fusurile arborelui cotit si a celui cu came, a arborilor de echilibrare si, in final, catre filtrul de ulei;

3. Conductele;

4. Filtrul de ulei. Retine impuritatile din ulei, impuritati ce pot fi metalice sau depuneri ce au rezultat in urma procesului de ardere. Filtrul de ulei are la baza hartia. Uleiul intra prin orificiile radiale, este filtrat prin elementul filtrant, iar evacuarea se face prin orificiul central;

5. Injectoare de ulei. Acestea se gasesc in interiorul blocului motor si injecteaza ulei in piston. Astfel se evacueaza o parte din caldura ce este absorbita de catre piston in momentul arderii. Ungerea cilindrilor se va face prin stropire, iar surplusul se evacueaza prin segmentul raclor;

6. Radiator de ulei. Acesta are rolul de a raci uleiul, fiind o componenta continuta in special de catre motoarele termice.

Ce lubrifiaza acest ulei? Lagarele turbocompresorului, pompa de vacuum, lantul, precum si celelalte piese componente ale sistemului de distributie.

Pompa ulei de la piesedeauto.ro

 

Indiferent de marca masinii pe care o conduci, in cazul in care ai nevoie de o pompa ulei de schimb, noua, originala sau Piesedeauto.ro. Pompa ulei de la producatori de top1chiar afttermarket, in functie de bugetul pe care-l ai disponibil, piesedeauto.ro este magazinul online de unde o poti cumpara.

Aici gasesti zeci de modele de pompe de ulei, diferite variante constructive, caracteristici tehnice diferite si apartinand unor producatori de top. Sunt pompe de ulei de calitate, rezistente, performante si pe a caror durabilitate te poti baza.

Daca vrei sa te bucuri de calitate, alege pompa ulei de la piesedeauto.ro. Ai nevoie de informatii suplimentare despre magazinul si produsele piesedeauto.ro? Pentru detalii si comenzi, suna la numarul 0755-025.768, 0757-026.043 si 0734-045.020 sau trimite un e-mail pe adresa comenzi@piesedeauto.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro.