Metrici, tehnologia in slujba cetateanului

Bucurestiul si toate orasele Romaniei ar putea deveni “orase inteligente” cu ajutorul solutiei romanesti pentru recunoasterea numerelor de inmatriculare in stream-ul video ce a fost conectat la camera de supraveghere, solutie ce poarta denumirea de Metrici LPR. Solutia a fost lansata de catre 2 antreprenori romani, iar acum se vinde in 5 tari din lume.

Metrici sunt solutia unui oras din ce in ce mai sigur

Cristian Ditoiu si Vlad Georgescu sunt cei 2 romani care au pus bazele Metrici LPR. Au facut testari numeroase in conditii de laborator, dar si in realitate pentru a-si optimiza software-ul, au facut analize de piata, au investit multi bani si, in final, putem spune ca au reusit.

Cum functioneaza sistemul Metrici LPR? Acesta este format din aplicatii care reusesc in timp real sa analizeze fluxurile video transmise de camerele IP conectate, acest lucru realizandu-se in mod continuu.

In prima faza sunt detectate toate masinile care circula pentru ca mai apoi sa fie recunoscute numerele lor de inmatriculare, tara de provenienta, directia si sensul de deplasare si coordonatele GPS. Toate aceste date sunt inscrise apoi intr-o baza de date, iar la final sunt prezentate utilizatorului intr-un mod cat mai simplu pentru a putea fi pe deplin intelese.

Cum se pot vizualiza datele din baza de date? Cu ajutorul oricarui dispozitiv ce este prevazut cu browser de web. Amintim aici de un desktop, laptop, tableta sau smartphone. Trebuie amintit faptul ca in comparatie cu sistemele concurente, Metrici LPR al romanilor nostri se poate configura simplu si trece de la functionarea monolitica la cea distribuita. Algoritmii folositi nu au nevoie de reglaje complexe. Astfel, indiferent de scenariul de utilizare, Metrici LPR reuseste sa recunoasca numerele de inmatriculare fara probleme.

Unde se poate implementa sistemul? In domeniile care iau in calcul masurarea traficului auto si analiza acestuia pentru a nu se pierde bani sau, dimpotriva, pentru a se castiga bani. De exemplu, parcarile cu plata sau parcarile fara plata, control eficient a accesului in zonele rezidentiale, benzinarii, sistemele de cantarire industriale speciale pentru traficul auto de tonaj mare, pe drumuri si autostrazi, in cazul statiilor de testare a noxelor, la sistemele de taxare automata, masurarea timpului in care s-a facut incarcarea la rampa, accesul in parcurile industriale sau in cazul service-urilor auto. Insa scenariile de utilizare pot fi mult mai diverse, in functie de necesitatile fiecarui client in parte.

De unde poti achizitiona sistemul Metrici LPR?

Badas Business din Bucuresti este unul dintre distribuitorii celebrului sistem Metrici LPR, Badas Business fiind cel care proiecteaza si instaleaza sistemele Metrici LPR la clientul final. Daca ar fi sa se faca o statistica, peste 70% dintre vanzari au fost catre clienti privati, iar restul de 30% catre sectorul public.

Cert este ca sistemul Metrici LPR va fi tot mai intrebuintat in viitor de catre marile orase pentru siguranta si protectia cetatenilor sai. Acum este abia la inceput de drum, insa reprezinta cea mai buna solutie din acest domeniu, are un pret de achizitie avantajos, iar “orasele inteligente”, adevarate organisme vii, vor fi tot mai raspandite si in Romania.