Kritters Com. Injectoare auto de top

Kritters Com. Injectoare auto de topCe sunt injectoarele auto? Daca este sa dam o definitie cat mai simpla, care sa fie inteleasa de catre toata lumea, putem spune ca un injector este acel ansamblul ce serveste la pulverizarea fina si omogena, precum si la injectarea combustibilului in camera de ardere a motorului cu ardere interna.

Ai nevoie de injectoare de calitate pentru masina ta? Firma Kritters Com iti poate livra injectoare de la producatori importanti de pe aceasta piata. Pentru ce masini le poti utiliza? Acestea sunt ideale pentru autoturisme marca Dacia, Fiat, Jaguar, Nissan, Opel, Mercedes, Peugeot, Skoda, dar si Volkswagen.

Ce este un injector si ce rol are el?

La motoarele cu injectie directa, injectorul trebuie sa asigure o distributie uniforma a jetului de combustibil in camera de ardere, pentru a nu exista turbulente. La motoarele cu injectie indirecta, un injector trebuie sa pulverizeze combustibilul sub forma de jet conic, corespunzator formei camerei auxiliare de ardere. La aceste camere de ardere, pulverizarea poate fi mai putin fina datorita existentei turbulentei.

Organul cel mai important al injectorului il constituie duza, care este un ajutaj cu unul sau mai multe orificii perfect calibrate, prin care se face pulverizarea combustibilului.

Duzele pot fi cu varf conic, care se monteaza la motoarele cu injectie indirecta pentru formarea jetului cu un unghi conic corespunzator ca marime camerei de ardere, si duze fara varf conic, care se monteaza la motoarele cu injectie directa.

Orificiile duzelor fara varf conic sunt mai mici decat ale duzelor cu varf conic si realizeaza o pulverizare mai fina a combustibilului, insa se infunda mai repede.

Tipuri de injectoare

Din punct de vedere constructiv, injectoarele pot fi deschise si inchise.

Injectoarele deschise se caracterizeaza prin faptul ca spatiul interior al duzei se gaseste in mod permanent in legatura cu camera de ardere. Aceste injectoare se pot folosi numai la motoarele la care inceputul injectiei are o presiune brusca, injectia dureaza foarte putin, iar sfarsitul injectiei este total, adica fara a se produce scurgeri de combustibil, care ar duce la functionarea defectuoasa a motorului. La aceste injectoare presiunea de injectie poate ajunge pana la 1400 daN/cm² la turatia de 2000 rot/min.

Injectoarele inchise se deosebesc prin faptul ca orificiul de iesire al duzei poate fi inchis foarte etans de un ac. Duza se asambleaza cu corpul injectorului cu ajutorul unei piulite. Conul acului este presat pe scaunul sau de catre o tija si un arc. Combustibilul intra in injector printr-un canal de admisiune.

Repararea pompei de injectie si a injectorului

Ca orice produs, si injectoarele se pot strica. Pentru repararea lor, este bine sa urmezi urmatorii pasi.

Procesul de reparare a pompei de injectie si a injectoarelor cuprinde: demontarea, spalarea, controlul si sortarea, repararea, asamblarea, incercarea si reglarea lor. Spalarea exterioara a pompei de injectie se face intr-o solutie alcalina la o temperatura de 800-950C, dupa care se clateste in apa curata si se usuca.

Dupa demontarea pompei si a injectorului in piese componente, acestea se spala cu motorina bine filtrata.Kritters Com. Injectoare auto de top1

Calamina de la extremitatea pulverizatorului se indeparteaza cu o perie fina, interiorul corpului injectorului se curata cu un betisor de lemn si cu motorina bine filtrata, acul injectorului cu o carpa fina si curata si se introduce, de asemenea, in motorina bine filtrata.

Orificiile pulverizatorului se pot destupa cu un ac de curatire special. Piesele sunt supuse apoi, unui control cu lupa, din punct de vedere al aspectului exterior, control dimensional si sortare pe grupe de dimensiuni.

Repararea pieselor de inalta precizie, pistonul plonjor, cilindrul, supapele de refulare, pulverizatorul si acul injectorului se poate efectua prin 3 metode: sortare si imperechere; la dimensiuni de reparatii; acoperire electrolitica sau chimica.

Daca vrei sa ai parte de calitate, alege injectoare auto Kritters Com. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Kritters Com? Suna la numarul 0722-241.403, 0268-312.572 si 0368-422.285 sau trimite un e-mail pe adresa office@kritters.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro.