Informatii prvind setul de revizii periodice obligatorii

revizii periodice

Auto K9 vine sa va ofere o solutie completa de diagnostic si service auto. Astfel, putem oferi servicii de cea mai inalta calitate, respectand standardul ISO 9001, toate la cele mai bune preturi din Bucuresti, cu un timp de service cat mai scurt. Deoarece de buna functionare a unui autoturism depind vietile soferului si a pasagerilor, comform legii orice posesor auto trebuie sa prezinte masina sa la un service autorizat pentru ITP dar si setul de revizii periodice. Mai exact, vorbim de inspectia tehnica periodica ce vizeaza verificare generala a masinii in vederea bunei functionari, a depistarii eventualelor probleme ce pot aparea si a remedierii oricarui defect aparut.

Deoarece ITP-ul este obligatoriu, dorim sa va raspundem la cele mai des intalnite intrebari legate de aceasta inspectie, astfel incat dumneavoastra, la finalul acestui articol sa fiti mai bine informat.

Ce trebuie facut si documentele necesare pentru ITP si, sau, setul de revizii periodice

Pentru a prezenta autoturismul la ITP este bine ca acesta sa fie curatat. Foarte important este ca sasiu, sau caroseria, sa fie curatate dar si ansamblurile si subansamblele. Astfel incat sa se poata permite accesul si vizibilitatea necesare pentru inspectie. De asemenea, tineti cont si de faptul ca anvelopele trebuiesc sa fie umflate la valoarea lor optima.

Inainte de a pleca spre noi, sau un alt service autorizat RAR pentru efectuarea ITP-ului si a setului de revizii periodice, trebuie sa tineti cont de documentele necesare. Asadar, trebuie sa aveti la dumneavoastra certificatul de inmatriculare, o asigurare RCA valabila, cartea de identitate a autovehicolului si mai ales, buletinul dumneavoastra. Daca vorbim de un autoturism aflat in leasing sau unul inregistrat pe firma, atunci se poate prezenta si o copie a cartii de identitate a masinii cu stampila.

in original. Pentru a fi siguri, sau in cazul in care nu aveti experienta, puteti sa ne contactati prin intermediul site-ului nostru, www.servicetitan.ro

Pretul unei revizii periodice variaza undeva intre 100RON si 180RON. Insa, daca sunt depistate anumite nereguli sau defecte minore, costului prezent i se adauga si cel a tuturor reparatiilor. Insa pentru a afla mai exact valoarea, puteti de asemenea sa ne contactati. Totodata veti putea afla si alte informatii utile despre ITP.

Valabilitatea unei revizii periodice  si sanctiuni

 

Valabilitatea ITP-ului este de 2 ani pentru masinile personale sau comerciale si de 6 luni pentru cele folosite in taximetrie si scoli auto. In cazul in care circulati fara aceasta inspectie, sau ea a expirat si sunteti gasiti de catre politia rutiera cu aceasta neregula, riscati o amenda cuprinsa intre 315 si 700 RON, asa cum zice codul rutier: extras – “Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul care nu corespunde din punct de vedere tehnic sau al carui termen de valabilitate a inspectiei tehnice periodice a expirat se pedepseste cu amenda intre 315 si 700 lei.” , iar asta nu e tot, riscati sa va fie retinut si certificatul de inmatriculare. In aceasta situatie, va informam ca setul de revizii periodice nu pot fi efectuate numai in unitatiile proprii RAR ale Politiei Rutiere.

Asadar, paza buna trece piaza rea. Daca sunteti in Bucuresti si constatati ca va expira in curand ITP-ul, puteti veni la noi, indiferent din ce oras ati fi, acesta poate fi facut la noi, deoarece suntem certificati de catre RAR pentru aceasta operatiune. Asadar, va asteptam cu mare drag si profesionalism, indiferent de situatia intampinata si mai ales va garantam calitatea serviciilor noastre.