Importanta unui con semnalizare pentru participantii la trafic

Situatia drumurilor din Romania nu este una acceptabila si ideala pentru soferi. Drumurile, atat din orase cat si cele ce leaga comune/orase/judete, prezinta numeroase defectiuni. Acestea sunt centralizate intr-o harta rutiera disponibila online care indica punctele cele mai afectate si unde traficul poate deveni ingreunat din pricina aceasta. De asemenea, pe harta sunt semnalizate si reparatiile si lucrarile de drumuri in desfasurare.

In mare parte, drumurile pot fi afectate atat de conditiile meteo, de traficul intens sau de vehiculele de mare tonaj (camioane, tiruri, utilaje etc.). Statul sau primaria zonei cu pricina trebuie sa ia masuri de remediere cu privire la zonele afectate si sa efectueze operatiuni de reparatii.

Reparatiile sunt de cele mai multe ori greu de realizat. Fie din lipsa de fonduri, fie din lipsa de materiale necesare si personal, fie din lipsa de utilaje, timpul de executie este foarte probabil sa fie destul de mare estimat. In cazul acesta, lucratorii trebuie sa atentioneze lucrarile rutiere si sa foloseasca con semnalizare, pana la finalizarea acestora.

Eficienta unor conuri semnalizare in probleme de circulatie

Conurile semnalizare sunt cele mai folosite de catre politia rutiera si muncitori si cele mai eficiente in situatii de urgenta, de altfel. De ce? Datorita culorii fluorescente sunt eficiente si vizibile si pe timpul noptii. De asemenea, sunt usor de recunoscut de catre soferi iar riscul unui accident este diminuat.

Fluidizarea traficului este unul dintre obiectivele greu de atins de fiecare oras mai mare sau zona greu de parcurs. De exemplu, se intampla ca de multe ori sa existe doar o singura banda de acces, iar traficul sa fie ingreunat. Pentru aceasta, se foloseste un con semnalizare si un semafor care sa atentioneze soferii si sa dirijeze traficul venit din ambele sensuri. De cele mai multe ori, aceasta situatie se intalneste in cazul unui accident rutier sau a unei reparatii sau lucrari de infrastructura.

De asemenea, cu un con semnalizare poti informa participantii la traficul rutier ca accesul este interzis sau oprit, din cauza unei executari de reabilitare a drumului sau din cauza unor caderi de copaci, alunecari de teren etc. Cauzele pot fi numeroase. Promptitudinea cu care se pot rezolva aceste probleme sta in materialele de constructie si echipamentele de semnalizare rutiera.

Eficiente sunt si in cazul in care vrei sa delimitezi zona in care s-a produs accidentul de restul zonei unde soferii au acces. Deoarece sunt emblematice in astfel de situatii, recomandarea politiei rutiere este folosirea unor conuri semnalizare, pentru deducerea faptului ca trebuie respectate anumitor conditii rutiere.

Semnalare si siguranta in trafic cu un con semnalizare

Ce poate indica un con semnalizare in cazul traficului rutier?

  • Acces interzis
  • Reducere de viteza
  • Evitarea depasirilor
  • Atentie sporita la condus
  • Dirijarea traficului venit din ambele sensuri

Aceste conuri semnalizare trebuie sa prezinte elemente fluorescent-reflectorizante, intrucat, vizibilitatea sa fie mare atat pe parcursul zilei, cat si in timpul noptii. De asemenea, acestea trebuie sa fie fabricate din materiale usoare, pentru a evita izbirea autoturismelor de ele, precum si a facilita manipularea acestora.

Primariile sunt indrumate sa detina astfel de indicatoare auxiliare, destinate situatiilor de urgenta si neprevazute din timpul traficului. Mabo Invest comercializeaza varii conuri de semnalizare cu diferite specificatii (baza din cauciuc, benzi sau lampi reflectorizante), ideale pentru siguranta in trafic.