Ghid de cumparare: cum alegem scaunul auto pentru copii

scaun auto copii

Desi nu ne place, statisticile arata realitatea: o familie este implicata zilnic intr-un accident rutier. Este dureros sa percepem aceasta realitate pe care nu o dorim. Poate ca nu putem evita un accident, dar avem cel putin puterea de a preveni ce se poate intampla mai rau. Grija principala de fiecare data cand ne suim la volan si plecam la drum, ar trebui sa fie copiii nostri. Ei nu stiu cum sa stea in siguranta pe bancheta din spate si nici nu pot constientiza gravitatea si duritatea unui impact. De aceea parintii au datoria sa se asigure ca cei mici sunt asezati corespunzator legii pe bancheta din spate, intr-un scaun auto pentru copii.

Ce este un scaun auto pentru copii?

Un scaun auto pentru copii reprezinta un tip special de scaun cu rolul de a tine copilul in siguranta in cazul unui impact rutier. Exista mai multe tipuri de scaun auto in functie de inaltimea si greutatea copilului, iar acesta nu este optional, ci absolut obligatoriu, conform legii. Prea multi parinti isi lasa copiii sa se joace prin masina, sa se fataie si sa stea lipiti cu capul de parbriz, insa ei pot fi educati sa se comporte altfel.

Un scaun auto nu este un lux. Un scaun auto poate insemna salvarea vietii copilului dumneavoastra la un moment dat. Nu lasati copiii sa se aseze pe locul din fata si nici nu cedati in fata presiunilor lor si a promisiunii ca vor sta cuminti pe bancheta din spate. Educati-i coresponzator si incercati sa ii faceti sa inteleaga de ce scaunul auto este important.

Cum aleg scaunul auto potrivit pentru copilul meu?

In primul rand, scaunele auto sunt pe grupe de varsta, in functie de greutatea si inaltimea pe care copilul le are. Este necesar sa alegeti dimensiunea potrivita pentru ca cel mic sa poata fi in siguranta in scaun. Intrebati un agent de vanzari al magazinului sau, daca il achizitionati online, cititi cu atentie informatiile inainte de a comanda produsul.

Scaunele auto pentru copii trebuie sa fie testate si aprobate la nivel european, asa ca informati-va inainte sa cumparati un astfel de produs de oriunde. Nu alegeti cea mai ieftina varianta, nu este momentul pentru economii cand vorbim de siguranta unui copil.

Asigurati-va ca scaunul auto poate sa fie fixat corespunzator si conform legii in masina dumneavoastra. Nu uitati: pentru bebelusi, este recomandat ca scaunul sa fie montat in directia de mers opusa a masinii, adica cu fata spre geamul din spate si nu spre parbriz. Desi scaunele auto sunt universale, este posibil sa fie poata fi montate oricum si oriunde pe orice tip de masina. Decideti inainte de a cumpara un scaun auto pentru copii, unde doriti ca acesta sa fie montat. ATENTIE! Nu montati scaunul auto pentru copii pe locul din fata, indiferent de situatie, deoarece nu le ofera siguranta copiilor.

Odata ce ati luat decizia de cumparare si ati aflat ce fel de scaun vi s-ar potrivi, puteti incepe cautarea pentru produsul ideal. Noi recomandam cu drag www.magazinul-mamicilor.ro pentru siguranta prichindeilor dumneavoastra.