Fomco Prodimpex – Tahografe digitale pentru monitorizarea precisa la volan

tahografe digitaleDomeniul transporturilor a cunoscut o adevarata explozie in ultima decada, atat pe plan extern cat si pe cel intern. Aceasta accelerare a cresterii numarului de autoturisme a obligat practic Uniunea Europeana sa introduca noi reguli referitoare la conditiile de trafic. Din categoria acestor norme de siguranta fac parte si unele aparate care se instaleaza la bordul autovehiculelor si care au rolul de a monitoriza activitatea. Astfel de aparate sunt si asa numitele tahografe digitale, accesorii pe care forul suprem european le-a impus in mod obligatoriu. O firma din Romania care va ofera astfel de produse care functioneaza conform celor mai inalte standarde din domeniu, este Fomco Prodimpex din Cristesti (judetul Mures).

Ce reprezinta aceste tahografe digitale ?

Aceste echipamente sunt dispozitive de o marime similara cu cea a unui casetofon sau radio, care se instaleaza intr-un autovehicul. Tahografele digitale insumeaza caracteristicile unui ceas cu cele ale unui vitezometru. Aceste tahografe digitale comercializate de firma Fomco Prodimpex functioneaza extrem de simplu. Pasii principali sunt: conectarea la motorul autovehiculului, iar apoi inregistrarea vitezei autovehiculului, una care se realizeaza atat daca acesta se afla in miscare, cat si daca stationeaza.

Achizitionarea, instalarea si utilizarea unui tahograf digital pe care si firma din judetul Mures vi-l ofera sunt cerinte obligatorii potrivit Reglementarilor Europene. Uniunea Europeana urmareste prin implementarea acestor masuri sa mentina siguranta soferului si sa evite perioadele prelungite pe care unii le petrec la volan. Acestea din urma cauzeaza principalele accidente de care auzim din ce in ce mai des la stiri.

In aria de specialitate, tahograful digital mai este intalnit cu cu denumirea de unitate vehicul, respectiv UV. Unitatea vehicul stocheaza in memoria sa interna, precum si separat, pe cardul de sofer, date in format digital, ce fac referire la activitatile soferului si ale vehiculului condus.

Ce avantaje a adus introducerea sistemului cu tahografe digitale ?

Noul sistem impus de UE a condus la respectarea prevederilor legale si, totodata, responsabilizarea intr-o mai mare masura atat a operatorului de transport, cat si a soferului. De acum inainte, tahografele vor face ca normele privind timpii de conducere si odihna vor trebui respectate integral. Tahograful digital mai permite insemnarea, inmagazinarea, afisarea, imprimarea si distribuirea datelor soferului legate de activitate.

Ce tipuri si modele de tahografe digitale va ofera Fomco Prodimpex ?

Firma Fomco Prodimpex va pune la dispozitie tahografe digitale care provin de la producatorii renumiti in domeniu. Aceste dispozitive sunt omologate in UE. Printre marcile de provenienta se numara: Stoneridge si Actia. Cu o larga experienta in ceea ce priveste domeniul tahografelor, Fomco Prodimpex este unul dintre cei mai importanti distribuitori de tahografe din tara. Modelele digitale de tahografe oferite functioneaza atat cu 12V, cat si cu  24V. Compania din Cristesti va poate oferi astfel de tahografe la nivel national, dat fiind faptul ca ea are reprezentanti oficiali in aproape toate judetele.

In afara de comercializarea acestor tahografe digitale noi, firma Fomco Prodimpex din judetul Mures va mai ofera si limitatoare de viteza, statii radio CB, turbosuflante, instalatii de climatizare auto, anvelope, sau sisteme GPS. Totodata, firma dispune de un service in cadrul caruia efectueaza operatiuni de reglare a geometriei rotilor, reparare a sistemelor de franare, diagnoza computerizata, sau ITP.

Date de contact:

Str. Principala nr 801/E

547185, Cristesti, Mures

Telefon: 0265-318008

Fax: 0265-318008

E-mail: office@fomco.ro

Articol oferit de zoom-biz.ro!