Fomco Prodimpex – cel mai bun raport calitate – pret pentru tahografe digitale marcile Stoneridge si Actia!

image

Sunteti interesat de tahografe digitale dat fiind ca, potrivit reglementarilor in vigoare, toate vehiculele aflate la prima inmatriculare trebuie sa fie dotate cu astfel de dispozitive? Consultati oferta Fomco Prodimpex! Pioniera in ceea ce priveste domeniul tahografelor, compania este specializata in comertul cu acest tip de aparate de control si oferirea serviciilor aferente de instalare, reparare si verificare, pentru care este autorizata. Infiintata in anul 2002, Fomco Prodimpex va pune la dispozitie tahografe digitale, modulare si analogice, cititoare tahografe si carduri, diagrame si role tahografe, impulsoare tahografe, piese de schimb tahografe.

Tahografe digitale – rol si mod de functionare

Tahografele sunt aparate de control destinate a fi montate in autovehicul pentru indicarea si scrierea total automatizata a datelor referitoare la cursa acestuia, precum si despre anumiti timpi de lucru ai conducatorilor auto. In functie de modalitatatea de transfer a datelor, tahografele pot fi digitale, analogice si modulare/mecanice.

Cum functioneaza aceste tahografe digitale? Combinand caracteristicile unui ceas cu cele ale unui vitezometru, tahografele digitale sunt conectate la motor pentru a inregistra viteza si a determina daca vehiculul stationeaza sau este in miscare. Permit stocarea in memoria interna de informatii importante pentru siguranta soferului, asigurand preventia perioadelor lungi de condus fara odihna. Informatia stocata in memoria interna a tahografului trebuie descarcata periodic de catre conducatorii auto pentru ca datele sa poata fi analizate, determinandu-se daca regulamentele in vigoare au fost respectate. In urma analizei datelor se elibereaza rapoarte detaliate, de tipul:

  • raport zilnic de activitate din memoria cardului soferului
  • raport zilnic de activitate din memoria tahografului
  • raport de evenimente si nereguli din memoria cardului soferului
  • raport de evenimente si nereguli din memoria tahografului
  • raport date tehnice
  • raport depasiri de viteza

Toate modelele de tahografe digitale au posibilitatea de printare a informatiei, in acest scop folosindu-se hartia omologata pentru fiecare tip de tahograf in parte (folosirea unui tip gresit de hartie poate duce la defectarea imprimantei). Ca regula generala de utilizare, trebuie mentionat ca este interzisa manevrarea tahografului in timpul deplasarii autovehiculului.

Stocarea si analizarea datelor inregistrate pe tahografe digitale

Informatiile inregistrate pe tahograf trebuie pastrate pe memoria interna sau in copii ale datelor pentru o perioada de minim un an de zile, perioada necesara in caz de inspectie a organelor de control. Datele sunt folosite pentru verificarea respectarii DHL, acronim din limba engleza pentru Timpii de Conducere si Odihna – reglementari cu privire la timpul de lucru, respectiv perioada in care soferii pot conduce neintrerupt fara a le fi afectata sanatatea sau siguranta.

Companiile de transport au obligatia de a realiza copii ale datelor stocate pe tahografele digitale ale fiecarui vehicul in parte, iar dispozitivele in sine trebuie verificate o data la 2 ani de catre service-uri de specialitate, autorizate pentru acest tip de activitate.

Modele tahografe digitale in oferta Fomco Prodimpex

Fomco Prodimpex va pune la dispozitie, la un raport optim calitate – pret, mai multe modele de tahografe digitale, omologate in UE, marci ale unor producatori de renume, precum Stoneridge si Actia. Acestea functioneaza cu 12V/ 24V, respectiv ambele valori de tensiune (tahografe universale) si sunt produse fiabile, ce utilizeaza cea mai noua tehnologie disponibila in domeniu . Un exemplu in acest sens este tahograful SE5000 Universal + Tacho Link Kit, revolutionar datorita functiilor inovative incorporate de catre producatorul Stoneridge Electronics – functia de informare in timp real cu privire la timpii de conducere si durata de utilizare pe viata a bateriei incorporate.

Alegeti cel mai potrivit model de tahograf digital accesand site-ul  www.fomcoservice.ro  sau luand legatura cu un reprezentant Fomco Prodimpex, care va va furniza toate informatiile de care aveti nevoie!