Elementele unui transport valori

transport valori

Abilitatea de a identifica orice potential pericol este esential atunci cand vorbim despre un transport valori iar acest lucru poate face diferenta dintre o misiune incheiata cu succes si o catastrofa. Spunem acest lucru deoarece Night Guard Security ofera solutii complete pentru siguranta dumneavoastra si a bunurilor pe care le detineti sau le administrati. Despre serviciul de transport valori vom discuta in cadrul acestui articol privind dintr-o perspectiva mai pragmatica daca o putem numi astfel. In general, in timpul unui transport valori orice este posibil, mai ales in cazul misiunilor ample.

Cum se asigura securitatea unui transport valori

Spuneam la inceput ca abilitatea de a detecta orice potential pericol este vitala pentru siguranta misiunii, cheia succesului in acest sens fiind o echipa profesionista de experti care sunt formati si antrenati pentru a observa chiar si cele mai mici detalii. O misiune de transport valori are 4 momente critice, fiecare dintre acestea necesitand o atentie deosebita la detalii si mai ales, un spirit de observatie si deductie la fel de puternice ca ale unui detectiv sau psiholog.
Pregatirea unui transport valori este momentul in care sunt decisi factorii urmatori, plecarea, drumul si sosirea. Fara o planificare eficienta, in oricare din urmatoarele 3 momente pot aparea situatii nedorite care pot duce chiar si la pierderi mult mai mari decat transportul in sine. Asadar, planificarea este efectuata cu o deosebita atentie, iar aspecte cum ar fi coordonatele spatio-temporale ale misiunii, personalul misiunii si potentialul risc sunt analizate si stabilite in comformitate cu necesitatile fiecarei misiuni de transport valori.
Punctul de plecare este la fel de important ca si traseul si punctul de sosire, deoarece in acest moment pot aparea cele mai grave erori. Scurgerea de informatii legate de un transport valori poate duce la cresterea pana la o cota maxima a sigurantei, caz in care misiunea poate fi amanata. De asemenea, recipientul de transport este expus unor eventuale riscuri pana la introducerea si blocarea in siguranta a acestuia in cadrul auto-utilitarei speciale de transport valori. Asadar, tot personalul desemnat cu siguranta transportului este activ in monitorizarea perimetrului, iar prin intermediul legaturii continue cu baza sunt stabiliti parametrii sub care se va desfasura in continuare transportul

Elemente de vulnerabilitate si securitate ce privesc un transport valori

Pe durata deplasarii exista doua tipuri de vulnerabilitati. Cele pasive, cauzate fara vointa persoanei/persoanelor implicate, cum ar fi blocarea temporara a deplasarii de catre o masina a carui sofer a parcat neregulamentar sau are un stil de sofat mai neprofesionist; si cel activ. In cazul unei vulnerabilitati active, in care se banuieste o intentie rau-facatoare, membrii echipei de escorta intervin in cel mai scurt timp pentru eliminarea riscurilor, iar in cazuri speciale se poate recurge la masuri de interventie si protectie folosind tehnici si tactici specifice.
Momentul final al unui transport valori este sosirea, finalul misiunii ca si inceputul acesteia sunt momente vulnerabile, insa printr-o monitorizare activa si continua a zonei de sosire (lucru ce se face inca din momentul planificarii) se elimina in general orice risc. Astfel, echipele noastre reusesc sa ofere siguranta si garantia oricarui transport valori indiferent de complexitatea misiunii. Pentru a afla mai multe va asteptam pe pagina noastra, www.nightguardsecurity.ro