Cutii automate la cele mai bune preturi

cutii automate

Cutiile automate sunt acele obiecte care ajuta la functionarea masinii.Ele pot avea 1, 2, 3, 4,  5  sau 6 viteze.Masinile cu 6 viteze sunt masinile cu viteza foarte mare, masinile de raliu.

Cutiile automate se instaleaza, in general intre ambreiaj si inca o componenta metalica a masinii. Sunt compuse din multe roti care sunt dintate  si care folosesc la modificarea presiunii sale si in acelasi timp,  inmaneaza miscarea catre diverse automobile.

Cutiile automate functioneaza fara interventia conducatorului asupra schimbarii vitezelor . Ele sunt dotate cu un computer de tip electronic tine sub control cutia,  cu ajutorul datelor comunicate de catre senzori.

Cutiile de viteze sunt formate din 3 elemente:  un dispozitiv de schimbare a miscarii automobilului,  un sistem  alcatuit dintr-un dispozitiv care asigura cuplarea sau decuplarea unui element si un dispozitv care are rolul de a opri sau incetini masina, un sistem  electronic format din obiecte  de conducere si de verificare.

Dispozitivul de schimbare a miscarii automobilului reprezinta o componenta a unui vehicul care „comunica” mai departe intervalul-motor cu ajutorul unui corp lichid. Daca acest dispozitiv nu este blocat,  miscarea venita de catre  motorul de caldura nu se va „comunica” in mod direct, automat, tehnic deoarece  intre motor si   acea cutie automata nu este o„ relatie” care functioneaza automat.

Dizpozitivul de schimbare a miscarii automobilului are in componenta 4 elemente:  un element care are rolul de a misca sau aspira un fluid,  un motor care modifica energia unui corp lichid intr-o energie automata,  un  element care sta nemiscat atunci cand masina merge,  un sistem de dispozitive care are in componenta 2 mecanisme dar si un sistem care blocheaza.

Punerea in functiune  unui anumit nivel de  viteza se realizeaza cu ajutorul unor sisteme compuse dintr-o multitudine de piese mobile si imobile si care detin  una sau doua roti care sunt dintate  si care se rotesc in jurul unor organe cilindrice.

Fata de o cutie manuala, cutia automata detine mai multe sisteme compuse din piese mobile si fixe si care detin roti dintate.

Dispozitivele de incetinire sau oprire a masinii dar si  dispozitivele  care asigura cuplarea sau decuplarea unui sistem pentru reunirea unor trepte se realizeaza cu ajutorul mai multor discuri.

Cutiile automate se folosesc, de obicei pe autivehiculele de nivel mijlociu sau mare multumita aspectelor pozitive pe care le detine si anume: comunica prin legaturi  de dimensiuni mari,  intensifica legatura-motor, deplasarea de la un nivel la celalat se realizeaza incet, fara anumite ciocniri sau izbiri.

1. Tipuri de cutii automate :

  • cutii automate cu doua dispozitive de cuplare sau decuplare a unor piese,
  • cutii automate cu dispozitive automate de legatura.

2. Aspectele pozitive ale sistemelor formate din piese mobile si fixe ale cutiilor automate sunt:

  • asezarea intr-o anumita pozitie a elementelor de acces si de iesire din circulatie,
  • are un design rotund si constructiv,
  • permite realizarea intr-un mod automat mai facil.

3. Cutiile automate au ca si dezavantaj:

  • sunt costisitoare, de aceea nu prea se gasesc in Romania.

Asadar, cutiile automate sunt unele din principalele componente care pun in miscare o masina.