Cum sa deblocati usa garajului in conditii de iarna

]°

]°

Inca putin si vine iarna, anotimpul in care totul este alb, frumos si… inghetat. Chiar pana si usa garajului dumneavoastra, asa ca aici avem o problema, din cauza inghetului, sistemul de ghidaj al segmentelor usii de garaj este blocat de catre bucatile de gheata ce s-au format in canalele de ghidaj. Aceasta a dus la probleme si mai mari cum ar fi defectarea sistemului de angrenare sau chiar a motorului sin sine. Nu trebuie sa intrati in panica, firma Alo Service Usi este aici sa va ajute prin intermediul serviciului de service usi garaj in regim de urgenta. In cel mai scurt timp o echipa va veni la dumneavoastra pentru a debloca si repara usa garajului dumneavoastra. Insa, cum acest scenariu, din pacate il putem aplica doar in Satu Mare si zonele limitrofe, dorim ca in acest articol sa va oferim cateva ponturi si operatiuni pe care le puteti face in cazul in care usa garajului s-a blocat din cauza inghetului.

Cateva sfaturi din partea echipei de service usi garaj

Inghetul poate afecta doua elemente ale unei usi de garaj, asa ca in aceste situatii, echipele de service usi garaj recurg la cateva operatiuni pentru a debloca sistemul de deschidere sau usa propriuzisa a garajului. In primul rand, trebuie sa stiti ca prin fortarea deschiderii usii nu veti rezolva nimic, dinpotriva, riscati sa deteriorati fie canalele de ghidaj ale segmentelor usii, sau chiar stricarea imbinarilor articulate ale segmentelor. Cel mai recomandat este sa porniti o sursa de caldura in interiorul garajului, un calorifer electric sau o aeroterma, si sa asteptati pana cand gheata infiltrata in articulatii se topeste pentru a elibera blocajul.

De asemenea, in situatiile mai grave in care usa garajului nu se deschide nici dupa ce ati topit gheata, puteti apela la furnizorul local de operatiuni de service usi garaj pentru a va ajuta. Insa, daca sunteti in criza de timp va recomandam sa actionati sistemul de deschidere motorizata piutin cate putin pana in momentul in care blocajul dispare. Pentru o eficienta mai buna, puteti alterna miscari mici de inchidere si deschidere a portii pana cand observati ca aceasta se misca in mod liber sau pana ati obtinut suficient spatiu pentru a iesi. De asemenea, in cazul in care din motive independente nu puteti folosi actionarea motorizata, puteti folosi sistemul de actionare manuala a usii.

Inainte de a apela la echipa de service usi garaj verificati bateriile telecomenzii

Desi pare ciudat, multe dintre interventiile la care echipele noastre de service usi garaj au fost chemate pe timp de iarna au fost solicitate pentru ca telecomanda de actionare a usii garajului nu functiona. Trebuie sa stiti faptul ca orice echipament electronic cu baterii tinde sa nu mai funcitoneze bine in conditii de frig. Pentru a elimina acest risc, va recomandam sa schimbati mai des bateriile la telecomanda, iar in cazul in care detineti una pe infra-rosii, verificati daca senzorul optic de pe peretele garajului nu este acoperit cu zapada sau gheata.

Siteul nostru, www.aloserviceusi.ro este locul de unde oricand puteti sa ne contactati pentru informatii si oferte. Va asteptam cu produse de cea mai buna calitate dar si cu un serviciu de service usi garaj competent, punctual si la tarifele cele mai mici.