In cazul unui transport agabaritic arimarea trebuie facuta ca la carte

Un transport agabaritic este un transport special ce necesita o atentie speciala mai ales atunci cand vine vorba despre arimare. Legea pedepseste cu amenzi usturatoare orice accident in care se dovedeste ca ancorarea marfii a fost deficitara. Esti dispus sa risti, vieti omenesti, pierderea marfii sau bani, din cauza neatentiei sau delasarii?

Arimarea unui transport agabaritic este vitala in trafic

 

BC Trans COMPana nu demult termenul de „arimare” sau „ancorare” era cunoscut doar soferilor care se ocupau cu transport agabaritic sau transportatorilor de marfuri periculoase. Noile amendamente in aceasta directie ii obliga pe toti transportatorii sa-si instruiasca soferii. In cazul in care marfa nu este ancorata cum trebuie si se intampla accidente, nu soferul va fi amendat, ci compania pentru care acesta lucreaza.

Cel putin asa sta legea in Romania, insa, daca baiul se intampla in Germania, amenda se va imparti intre toti cei care sunt implicati in procesul de transport. Daca este sa ne luam dupa atestatul profesional al soferilor nostri ar trebui sa stam linistiti, cel putin teoretic, insa practic lucrurile sunt ceva mai complicate.

Cat este o amenda pentru arimare deficitara? Nici nu vrei sa stii, este foarte mare, insa in joc nu sunt doar banii, ci si multe vieti omenesti. Tocmai de aceea a investi in training-uri pentru soferi si sisteme performante de fixare si de blocare a marfii, in special a celei agabaritice, este cat se poate de responsabil.

Si pentru ca arimarea joaca un rol esential in siguranta rutiera, legislatia impune acum tuturor transportatorilor sa aiba grija la ancorare. Si bine face, caci nu am vrea sa ne trezim ca in „Final Destination”, un film de groaza in care niste busteni prost arimati au curmat vieti. Or avea americanii imaginatie bogata, insa aceste accidente se intampla si in viata de zi cu zi.

Pentru a sustine arimarea cat mai atenta, reprezentantii ARR s-au documentat foarte bine si au venit si cu imagini care au prezentat accidente din cauza unor ancorari deficitare. Amintim aici de un stalp de metal ce nu a fost bine ancorat si care, dupa o franare brusca, s-a eliberat si a iesit prin cabina si prin partea din fata a remorcii, „Final Destination” in varianta romaneasca. Anual, pe drumurile europene, se intampla peste 10.000 de accidente din aceste cauze, accidente in care se pierde si incarcatura.

Pentru un transport agabaritic in deplina siguranta, alege-ti un partener de incredere!

 

Cum nu este de joaca nici cu vietile omenesti, nici cu pierderile materiale, un transport agabaritic trebuie arimat corespunzator. In acest scop, pentru a nu fi tras la raspundere de catre justitie, trebuie sa gasesti un partener care respecta legea, care-si instruieste soferii si ii echipeaza cu tot ce este necesar pentru o ancorare perfecta.

Daca ai nevoie de servicii de transport agabaritic in tara sau in strainatate si vrei sa fii sigur ca ai facut o alegere buna, ca nu-ti pierzi marfa si nu te paste nicio amenda pe drumurile europene, alege BC Trans COM din Craiova. Aceasta echipa da dovada in permanenta de seriozitate si profesionalism, iar marfa ta va ajunge la destinatie in siguranta, intacta si cat mai rapid.

Daca vrei sa te bucuri de servicii de calitate, alege transport agabaritic de la BC Trans COM. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si serviciile BC Trans COM? Pentru detalii, suna la numarul 0745-582.211 sau trimite un e-mail pe adresa elbacor_trading@yahoo.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro.