Balize antiorbire de la Niba Logistic

Balize-antiorbireDaca exista un lucru de care tara noastra nu duce lipsa, in afara de extrem de populara criza financiara, acela il reprezinta si mai ”popularele” santiere existente in toate regiunile. Prin marile aglomerari urbane, prin zonele rurale, peste tot avem neplacuta surpriza de a gasi drumuri aflate mai mereu in reparatii. Indiferent de natura lucrarii, drumul trebuie obligatoriu sa dispuna de un sistem de siguranta pentru fluidizarea traficului. Acesta consta in instalarea unor garduri de protectie, limitatoare de viteze, balize, separatoare de sens, lampi si conuri de trafic, plase, precum si a unor oglinzi pentru trafic.

Toate aceste elemente de siguranta si protectie enumerate mai sus au un loc din care provin: Niba Logistic. Compania, care isi are sediul in Bucuresti pe bulevardul Obregia, este relativ noua pe piata din Romania, luand nastere in 2007. In ciuda varstei fragede, Niba Logistic pune foarte mult accentul pe inovatie, problema de mediu si siguranta in trafic.

Dintre produsele pe care compania le fabrica, respectiv comercializeaza, un mare accent se pune pe balizele antiorbire. Acestea reprezinta prima masura pe care cei responsabili cu lucrarile la un drum, fie el judetean, european, comunal sau o autostrada, trebuie sa o puna in aplicare.

Se intampla de foarte multe ori sa circulam noaptea prin zone nesemnalizate cu astfel de balize, o situatie extrem de neplacuta, dar mai ales de periculoasa pentru orice participant in trafic. Tocmai din aceasta cauza, prezenta lor in zonele aflate in reparatii constituie o masura obligatorie.

Balizele sunt fabricate din material plastic, de culoare verde, iar pe ambele fete se aplica o pelicula reflectorizanta de culoare rosie, alba sau galbena. Aceasta prezinta o rezistenta sporita timp indelungat in ceea ce priveste conditiile meteo extreme, inclusiv actiunea razelor solare ultraviolete, pastrandu-si nealterata culoarea, aspectul si proprietatile fizice. Principalul scop al utilizarii acestor balize este prevenirea fenomenului de orbire datorat autovehiculelor care ruleaza din sens opus pe timp de noapte.

O importanta semnificativa pentru integritatea la volan a soferilor o au si celelalte produse ale companiei Niba Logistic. Dintre acestea, amintim gardurile de protectie, extrem de utile in scopul devierii traficului sau a mentinerii lui in conditii de siguranta pe portiunea de drum functionala, limitatoarele de viteza, elemente care pot frange dorinta unor indrazneti de a depasii limitala legala permisa in astfel de zone de lucru, dar si lampile de trafic pe timp de noapte. Si nu in ultimul rand, compania executa si pune la dispozitia clientilor si acei stalpi de parcare pe care ii gasim la tot pasul prin orase. In ciuda faptului ca deranjeaza si irita orice sofer, acei stalpi participa la eliberarea orasului de zgomotul si poluarea excesiva la care este supus zilnic de autoturismele al caror numar pare sa creasca pe zi ce trece.

Nici pietonii nu sunt ocoliti de firma bucuresteana de protectie si siguranta. In ajutorul lor, Niba Logistic vine cu trecerea de pietoni inalta, realizata din cauciuc. Adaptata usor la orice marime de strada, aceasta ofera o buna vizibilitate pe timp de noapte, limiteaza viteza autovehiculelor si are marele avantaj de a putea fi mutata in orice moment.