Auto Focus: 5 uleiuri de top pentru masina ta

Auto Focus. 5 uleiuri de top pentru masina taCe fel de ulei folosesti pentru masina ta? Multi dintre conducatorii auto aleg un ulei la intamplare, fara a consulta vreodata eticheta de pe bidonul pe care abia l-au cumparat din magazin. Poate ca nu stiai, insa pe fiecare eticheta sunt inscriptionate anumite cifre si litere, toate aceste simboluri avand o semnificatie, iar in functie de ele ar trebui sa alegi si tu uleiul potrivit pentru masina ta.

Daca ai rabdare sa citesti acest articol vei intelege importanta simbolurilor, vei citi si cateva sfaturi despre cum sa alegi uleiul potrivit pentru masina ta si vei afla si care sunt cele 5 uleiuri cel mai des cumparate de catre conducatorii auto de la Auto Focus.

Cum aflu care este uleiul potrivit pentru masina mea?

Auto Focos are pentru tine cateva sfaturi importante:

1. Consulta cartea tehnica a masinii tale. Acolo trebuie sa fie trecute toate aceste date despre masina ta si in functie de specificatiile notate in carticica masinii, te vei orienta si in cumpararea uleiului potrivit.

2. Service auto. Daca nu mai detii cartea auto a masinii, poti face o vizita la un service auto, iar specialistii de acolo iti vor spune cu exactitate care este uleiul potrivit.

3. Respecta standardul impus de producatorul masinii tale. Daca nu vei folosi uleiul pe care ti-l recomanda producatorul masinii, este foarte probabil sa ai probleme serioase pe viitor, probleme ce vor necesita reparatii costisitoare.

4. Fa-ti mereu plinul. Ca sa nu uiti care este uleiul potrivit, cumpara intotdeauna mai multe bidoane si pastreaza macar 1 l in portbagaj. In acest mod, daca uleiul trebuie completat, vei stii mereu care este marca indicata.

Uleiul auto si simbolistica acestuia

Scopul unui ulei auto este de a unge, de a curata, dar si de a raci partile mobile ale motorului. Pe scurt, uleiul iti asigura starea de sanatate a motorului. Printre calitatile principale ale uleiului se numara vascozitatea si onctuozitatea.

Toate aceste proprietati sunt exprimate in simboluri notate pe eticheta fiecarei sticle de ulei, astfel:

SAE sau Society of Automotive Engineers este o clasificare a vascozitatii uleiului si are legatura cu temperatura mediului. Poate fi de tip A, B sau C;

Api sau American Petroleum Institute clasifica uleiurile pentru motoarele pe benzina si pentru cele pe motorina;

ACEA sau European Automobile Manufacturers Association sunt specificatii ale Asociatiei Constructorilor Europeni si clasifica uleiul auto astfel: A1, A2 si A3, B1, B2, B3 si B4, E1, E2, E3, E4 si E5.

Cand alegi uleiul, fii mereu atent la aceste 3 simboluri!

5 uleiuri de top de la Auto Focos

Printre cele mai cautate uleiuri pe care Auto Focus ti le pune la dispozitie se numara:

1. Ulei auto Texaco. Este un ulei de calitate superioara care-ti va proteja motorul, iar masina ta va merge ca “unsa”. Auto Auto Focus. 5 uleiuri de top pentru masina ta1Focus iti pune la dispozitie mai multe modele ale acestui ulei.

2. Ulei auto Shell. Acest tip de ulei este utilizat in special pentru sistemele hidraulice, pentru lagarele de rulmenti sau baile de ulei.

3. Ulei auto Castrol. Acest ulei de calitate superioara are un pret excelent de achizitie. Motorul masinii tale va fi mai mult decat incantat sa incerce uleiul Castrol.

4. Ulei auto Aral. Uleiul Aral poate fi uleiul perfect pentru masina ta daca asa este specificat in cartea tehnica. Auto Focus ti-l pune oricand la dispozitie.

5. Ulei auto Valvoline. Previne uzura componentelor unui motor si reuseste sa le mentina curate. Acest lucru este esential pentru buna functionare a unei masini.

Daca vrei sa ai parte de calitate, alege ulei auto Auto Focus. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Auto Focus? Suna la numerele 0725-067.332 si 0749-063.865 sau trimite un e-mail pe adresa office@auto-focus.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro.