Achizitionati numai anvelope turisme de calitate

anvelope turisme

Stiati ca primele autoturisme aparute nici nu aveau cauciucuri, iar unele modele cum ar fi cele de la Rols Royce sau Ford aveau niste simple benzi de cauciuc natural, lucru ce facea experienta de a merge cu masina, sa fie una destul de… zguduitoare? Ei bine, lucrurile s-au schimbat foarte mult de atunci, iar in prezent industria de anvelope turisme foloseste tehnologii foarte avansate si idei extrem de ingenioase pentru a rezolva cele mai apasatoare probleme. Suntem Bela Auto iar in magazinul nostru online veti gasi atat anvelope turisme cat si o lista ampla de piese auto, accesorii si consumabile pentru toate marcile de masini populare din intreaga Europa.

Cele 3 elemente ale unor anvelope turisme

Cauciucurile auto sunt cele care permit masinii sa se deplaseze, dar si sa franeze sau sa ia viraje, iar daca aceste functii sunt luate de multe ori ca atare, exista situatii in care cauciucurile bune va pot salva viata sau a vecinilor de trafic. Diferenta dintre niste anvelope turisme bune, si unele mai putin calitative sta in detalii dar si in structura acestuia. Cauciucurile au 3 elemente principale constitutive, cel mai important fiind armatura. Aceasta are rolul de a mentine forma unei anvelope turisme in conditiile de presiune si solicitarile la care aceasta este supusa. Orice defect aparut in structura armaturii este extrem de periculos, cele mai grave incidente fiind exploziile cauciucurilor care pot duce la accidente si alte situatii nedorite.

O alta parte esentiala a unei anvelope turisme este perechea de inele de la buzele acesteia. Inelele au rolul de a mentine cauciucul si camera fixate pe janta. Acestea sunt realizate din otel, iar in cazul acestora exista foarte putine cazuri in care ele au provocat vreo problema sau un incident.

Siguranta la drum este data si de catre anvelope turisme

Ei bine, cea mai importanta parte a unei anvelope turisme este calea de rulaj. Aceasta este cea care metine contactul masinii cu asfaltul in vederea transmiterii fortei motorului spre calea de rulaj. Suprafata de rulaj a unei anvelope turisme poate fi de mai multe tipuri, insa cele mai cunoscute variatii ale acesteia sunt cele pentru vara si iarna. Striatiile sau crampoanele vizibile pe suprafata de rulaj au un rol triplu, cel de a permite o mai buna aderenta la suprafata asfaltului sau a drumului, de a proteja camera si structura interioara a cauciucului dar si pentru a elimina posibilitatea aparitiei peliculelor de apa dintre cauciuc si asfalt. Este evident ca efectul de aqua-planaj nu poate fi eliminat in totalitate, insa prin orientarea speciala a striatilor, apa este impinsa spre lateralele unei anvelope turisme astfel incat pe suprafata de contact cu asfaltul sa nu existe o cantitate prea mare de apa sau lichid.

Asadar, la alegerea unei anvelope turisme trebuie sa tineti cont ca asa cum este si firesc, exista producatori de cauciucuri de o calitate mai slaba sau mai buna. Pentru siguranta dumneavoastra si a celor dragi, cel mai bine este sa va echipati autoturismul intotdeauna cu cele mai bune anvelope turisme deoarece acestea sunt cele ce fac masina sa mearga si sa fie sigura.