5 modele de top motoare termice de la Mix Equipment

MotoareautoCe sunt motoare termice? Acestea sunt motoarele ce functioneaza pe baza de combustibil, iar caldura dezvoltata este transformata in lucru mecanic. Exista motoare in doi timpi si motoare in patru timpi clasificare facuta dupa numarul de timpi necesari functionarii. Insa o alta clasificare imparte motoarele termice in motoare cu reactie si motoare cu ardere interna cu piston, clasificare realizata pe baza obtinerii lucrului mecanic.

Scurt istoric motoare termice

Se poate spune ca stramosul motorului termic a fost turbina cu reactie pusa la punct de catre Heron din Alexandria in secolul 2 i.e.n., acesta cunoscand foarte bine forta de expansiune a aburilor. Din pacate inventia lui nu a avut succes. Abia in 1707 problema este reactualizata de catre Demis Papiu care reuseste sa construiasca o masina cu aburi pe care o monteaza pe o corabie.

Care era principiul folosit de catre Demis Papiu? Apa fierbea intr-un cazan inchis iar vaporii rezultati erau colectati printr-un cilindru ce impingea un piston. Miscarea pistonului era comandata manual prin deschiderea unor robinete si inchiderea acestora. Insa James Watt este cel care reuseste sa perfectioneze aceasta masina cu vapori in anul 1765 acesta imprimandu-i forma pe care o intalnim si astazi.

Astfel, de la primele incercari si pana in zilele noastre, motoare termice au evoluat foarte mult si au ajuns la celebrele motoare cu ardere interna si motoare Diesel. Motoarele cu ardere interna sunt cele mai raspandite motoare termice si lucreaza cu temperaturi ce se ridica si la 2000 de grade Celsius. Dezvoltarea metalurgiei a dus si la dezvoltarea acestora. Au gabarite reduse si pot fi puse in functiune rapid, oricand ai nevoie. Astazi ating si 2500 CP cu o greutate de 500g/CP.

Motoarele Diesel au aparut in Germania pe la inceputul secolului 20 si au fost inventate de catre Rudolf Diesel. Aerul se comprima rapid si ajunge la o temperatura de 700-800 de grade Celsius. Aceste motoare sunt robuste si folosesc combustibili ieftini precum motorina, titeiul sau praful de carbune.

Mix Equipment iti propune motoare termice de calitate la preturi bune

Pentru achizitionarea de motoare termice de calitate va trebui sa apelezi la specialisti in domeniu, va trebui sa iei legatura cu Mix Equipment din Oradea. Care este oferta companiei in ceea ce priveste motoarele termice? Te poti bucura de urmatoarele 5 modele, motoare de la FPT Industrial, fosta IVECO Motors:

  1. Motoare termice pentru motorizarea vehiculelor on-road. Au intre 97 si 570 CP si se intrebuinteaza pentru dotarea de autospeciale, camioane si utilitare;
  2. Motoare termice utilizate pentru motorizari off-road si motorizari statioanre, adica pentru tractoare agricole si tractoare industriale, pentru motopompe, vinciuri, prese, grupuri electrogene marine si stationare, utilaje de constructii si utilaje agricole;
  3. Motoare termice ideale pentru propulsia ambarcatiunilor de tip “pleasure”. Au intre 20 si 825 CP;
  4. Motoare termice pentru propulsia motoarelor profesionale cu o putere cuprinsa intre 85 si 500 CP;
  5. Motoare termice ideale pentru aplicatiile de tip “power generation” cu o putere intre 32 si 770 CP.

Motoarele termice FPT Industrial pot echipa vehiculele IVECO – Daily, vehicule Eurocargo, Stralis si Trakker, cat si utilaje de constructii NEW HOLLAND CONSTRUCTION, grupuri electrogene FPT – 2H Energy si tractoare agricole CASE si NEW HOLLAND.